vrijdag 21 mei 2010

45. Guido Schaake, vader en performer

CV Guido Schaake (1973)

Luister hier naar het nummer 'Vaderlijk Denken' van Guido Schaake

Guido studeerde af als student Cultuur en Beleid op de richting festivals en producties binnen de specialisatie muziek. Zo organiseert hij in 1999 een deelproject van Racism Beat It, The Young, Colourful and Talented Show met zang, dans, rap en een live band. Als gitarist/zanger treedt hij sindsdien op met diverse coverbands, waaronder de professionele, commerciële 80’s band MOVE, waarvan hij ook de verkoop doet.

Daarna begint hij als conservatoriumstudent gitaar, Pop en Jazz met het veelbelovende commentaar: ‘Je feeling is briljant.’ Inmiddels is hij Bachelor in Music en heeft hij zich ontwikkeld tot een allround performer, gitarist en zanger.

Vanaf 2004 heeft Guido al zijn werkzaamheden als musicus samengebracht in één bedrijf: Maatwerk in Muziek. In 2006 begint hij te werken aan een geheel eigen liedjesprogramma: Lief ’t Leven over het gevoelsleven van een man die vader wordt en wat dat met hem doet.

In 2008 voegt hij zich bij Het Muziektheater Collectief en komt er een nieuwe discipline bij: hij speelt, zingt en acteert in Vlieg! en Meneertje Brul. Voor die laatste voorstelling componeert hij ook de muziek.

Guido is pas af met een gitaar in zijn handen en het publiek in zijn armen!

Geen opmerkingen: