vrijdag 17 juni 2011

Persbericht: Australische vader Ken Thompson en Benjamin Wondergem winnen samen Vaderdagtrofee 2011!Persbericht
 AUSTRALISCHE VADER KEN THOMPSON EN BENJAMIN WONDERGEM WINNEN SAMEN VADERDAGTROFEE 2011!

          

Find Andrew! – Mediacampagne en zoektocht van Australische vader Ken Thompson naar zijn door de moeder ontvoerde zoontje Andrew - spreekt jury o.l.v. emeritus hoogleraar Pedagogiek Louis Tavecchio het meeste aan.


In april 2008 werd het toen 3,5 jarige zoontje Andrew van gescheiden vader Ken Thompson uit Australië door zijn moeder naar Europa ontvoerd, nadat een gerechtspsychiater bij haar had vastgesteld dat zij aan wanen leed. Onder meerdere namen begon moeder aan een 2,5 jaar durende zwerftocht door Europa, via onder meer Duitsland, Oostenrijk, Engeland naar uiteindelijk ook Nederland.

Met een internationale mediacampagne heeft Ken Thompson de internationale zoektocht naar zijn zoontje in Europa in gang gezet. In de periode december 2008 tot mei 2010 heeft vader daarop via tientallen interviews en artikelen in zowel Australische als Europese kranten en media aandacht gevraagd voor het terugvinden van zijn ontvoerde zoontje Andrew.
 
Op 25 mei 2010, de internationale dag voor het vermiste kind, is vader vanuit Engeland zijn fietstocht ‘Find Andrew’ gestart. Hij reed 6500 km kriskras door Europa op zoek naar naar zijn zoontje.

Toen Andrew in september 2010, door een attente leerkracht van een basisschool in Nederland, teruggevonden werd en door de school bij de politie werd gemeld, fietste vader nog steeds door Duitsland.

Procedures daarop door moeder gevoerd maakten dat er geen einde leek te komen aan de beproevingen van de vader en zijn zoontje. Omdat ze zo lang gescheiden waren, herkende Andrew zijn vader in het begin zelfs niet.

Bijzonder in deze zaak is zeker dat - tegen de algemene beeldvorming in - de Nederlandse kinderbescherming, de Amsterdamse jeugdzorg en politie, en het Nederlandse ministerie van Justitie vader hebben gesteund en zeer zorgvuldig hebben gehandeld en meegewerkt, en zonder gendervoorkeur gericht waren op contactherstel tussen vader en zoon.

Uitzonderlijk is de gastvrijheid en inzet door bestuurslid VKC Benjamin Wondergem. Zijn gastvrijheid, hulp en steun zijn van onschatbare waarde geweest voor vader en zoon tijdens hun verblijf tegen wil en dank in Nederland.

De jaarlijkse vaderdagtrofee is een initiatief van het Vader Kennis Centrum, in samenwerking met IkVader.nl en de Universiteit van Amsterdam, en is uitgereikt aan het slot van het door de bovengenoemde organisaties en instelling georganiseerde Symposium "Vaderschap in Diversiteit" 

De overige genomineerden voor de Vaderdagtrofee 2011:
 
- Vader en bloemist Johan Nievaart, die drie kogels opving voor zijn zoon tijdens het schietdrama in Alphen aan de Rijn op zaterdag 9 april 2011 

- 10 jaar Vadercentrum Adam in Den Haag – Bilal Sahin (coördinator) van Vadercentrum Adam en de Haagse welzijnsorganisatie Mooi 

- Joyce Kwidama e.a., Etica Training & Advies met de eigen kracht-methodiek voor het werken met Afro-Caribische vaders 'Di hòmber pa hòmber’ (van man tot man)
Voor de redactie

Voor inlichtingen of informatie kunt u contact opnemen met:
Peter Tromp, Vader Kennis Centrum (VKC):
T. (030) 238 3636
E. vaderkenniscentrum@gmail.com

Geen opmerkingen: