maandag 14 juni 2010

72. Vier genomineerden voor de Vaderdagtrofee m/v 2010 (met links naar de juryrapporten)

Ook dit jaar wordt tijdens het op 18 juni a.s. aan de Universiteit van Amsterdam georganiseerde symposium over vaderschap weer de winnaar van de Vaderdagtrofee m/v bekend gemaakt.

De jaarlijkse Vaderdagtrofee m/v wordt op of rond Vaderdag door een onafhankelijke jury (*) onder voorzitterschap van prof. dr. Louis Tavecchio, bijzonder hoogleraar Pedagogiek van de Universiteit van Amsterdam, toegekend en uitgereikt aan die persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het onder de aandacht brengen van de essentiële rol die vaders spelen bij de ontwikkeling van hun kinderen, dan wel uitzonderlijke verdienste heeft getoond voor het ofwel behouden ofwel terugbrengen van vaders in het leven van (hun) kinderen

De vier door de jury in 2010 genomineerde kanshebbers voor de trofee zijn:
  1. Europoliticus Marije Cornelissen van GroenLinks en the Greens/EFA in het Europees Parlement voor het initiatief tot twee weken betaald Europees vaderschapsverlof (zie hier het juryrapport)
  2. Oud-politicus Wouter Bos voor zijn spraakmakende keuze voor zijn gezin (zie hier het juryrapport).
  3. Kinderpsychiater Glenn Helberg (OCaN) en vader en muzikant Orville Breeveld (Vitamine V) voor hun gezamenlijke initiatieven voor Surinaamse en Antilliaanse vaders (zie hier het juryrapport); 
  4. En publiciste en concept- en projectontwikkelaar Charlotte Lemmens voor haar pleidooi voor gelijke rechten voor (gescheiden) vaders (zie hier het juryrapport).
(*) De jury van de Vaderdagtrofee m/v staat onder voorzitterschap van prof. dr. Louis Tavecchio, bijzonder hoogleraar Pedagogiek van de Universiteit van Amsterdam, en is verder samengesteld uit drs. Peter A.N. Tromp, pedagoog en coördinator van het Vader Kennis Centrum, Joep Zander, pedagoog en kunstenaar, en Henk Hanssen, eindredacteur van IkVader.nl.

Geen opmerkingen: